Performance test

In het snel evoluerende digitale tijdperk is de optimalisatie van digitale prestaties cruciaal voor het succes van bedrijven. Gebruikers verlangen niet alleen naar functionaliteit, maar ook naar naadloze
en snelle interacties met apps en websites. Hier komt de rol van performance testen naar voren en
wij, SmartQA; een vooraanstaand bedrijf op het gebied van kwaliteitsborging, bieden een uitgebreide aanpak om deze behoefte te vervullen.

Waarom performance testen belangrijk is

In het huidige digitale tijdperk willen gebruikers geen tijd verliezen bij het gebruik van apps en websites. Snelle response tijden zijn een must om geen (potentiële) klanten te verliezen. Performancetests zijn essentieel om ervoor te zorgen dat een softwareapplicatie niet alleen functioneel voldoet, maar ook voldoet aan de performance-eisen én de verwachtingen van gebruikers overtreft.

De SmartQA aanpak

Voordat er een uitgebreide performancetest wordt uitgevoerd, starten we met de SQAPerfScan. Na de scan wordt een rapportage opgeleverd die als startpunt kan dienen voor de uit te voeren performance test.

Tijdens deze scan worden cruciale zaken in overweging genomen, zoals:

Jouw performance criteria en wensen

Definiëren van de prestatiecriteria en specifieke wensen.

Performance issues

Identificeren van eventuele prestatieproblemen.

Aantal potentiële gebruikers

Bepalen van het aantal verwachte gebruikers.

Vorm van performance testen of monitoring

Kiezen van de geschikte testvorm of
monitioringsmethode.

De representatieve testomgeving

Creëren van een testomgebing die de
productieomgeving nauwkeurig weerspiegelt.

Geschikte performance test tooling

Selecteren van de meest geschikte performance
testtools.

Waarom kiezen voor een performance test van SmartQA?

Expertise

Onze performance testers beschikken over veel kennis en ervaring op het gebied van alle vormen van performance en load testing op diverse platforms. Omdat we zowel de taal van de techneuten als de business spreken zijn we ook in staat om mee te denken bij de performance analyses.

Tool en platform onafhankelijk

De SmartQA performance testers zijn niet gebonden aan bepaalde performancetest tools of het binnen jouw organisatie gebruikte ontwikkelplatform. Onze specialisten focussen zich op de best passende test voor jouw organisatie.

Oplossing op maat

Elk project en bedrijf is uniek. Daarom bieden we oplossingen voor iedere denkbare situatie en performance vraagstuk. Deze oplossingen zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en wensen.

SmartQA: Wie zijn wij?

SmartQA vertegenwoordigt een team vol met gedreven professionals die zich inzetten voor de bevordering van testautomation. Voortdurend streven wij naar vernieuwing en verbetering van ons vak, met als ultiem doel onze klanten de best mogelijke service te bieden. Binnen SmartQA hechten wij waarde aan een persoonlijke aanpak en zijn wij constant bezig om samen met onze klanten de beste oplossingen te vinden voor hun unieke uitdagingen. Onze overtuiging is dat een proactieve benadering en een voortdurende zoektocht naar innovatie de sleutel vormen tot het leveren van optimale dienstverlening.

Sprekende resultaten

Bij SmartQA hebben we bewezen resultaten behaald voor diverse klanten in verschillende sectoren. Onze performance tests hebben niet alleen analyses ondersteund, maar ook de snelheid en stabiliteit van applicaties verbeterd, Dit heeft geresulteerd in een verbeterde performance en tevreden gebruikers.

Behoefte aan inzicht in of een oplossing voor jouw performance issues?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw digitale prestaties te optimaliseren.

Let’s talk

Heeft u een vraag, idee of opmerking? Neem gerust contact met ons!